Om foreningen

Om Estland og reisetips

Aktiviteter

Estlands-nytt

Lær estisk

Estisk skole

Estisk litteratur

Folkedans

NEF i pressen

Bildearkiv

Bøker til salgs i NEF

Kontakt

Ühingust
About
Nyheter

Estisk som privatist pÄ videregÄende
19-06-2012 00:16

Nyttig informasjon til tenåringer i Norge med estisk bakgrunn

På videregående skole er det mulig å avlegge morsmålsekamen som såkalt privatist, altså uten organisert undervisning fra skolens side. Karakteren kommer på vitnemålet på lik linje med andre fremmedspråk. Det innebærer også at en i tillegg til obligatorisk norsk og engelsk kan slippe tysk, spansk eller andre fremmedspråk ved i stedet å avlegge eksamen i estisk. Samtidig er det også mulig å avlegge eksamen i tillegg til andre fremmedspråk og samle ekstra poeng.
Eksamen arrangeres to ganger i året i slutten av hvert semester. Mer informasjon om eksamensavviklingen kan du få ved din skole.
Det var en periode fare for at muligheten for estisk-eksamen vil forsvinne, men nylig ble utdanningsdepartementets vedtak om videreføring av morsmålseksamener offentliggjort:

http://www.udir.no/Vurdering/Eksamen-videregaende/Endringer-og-overgangsordninger/Endringer/Endringer-i-eksamen-i-fremmedsprak-for-privatister/Her-finner-du-oversikt-over-hvilke-fremmedsprak-du-kan-ta-som-privatist1/

Denne informasjonen er også av betydning for yngre estisk-kyndige med foreldre, som vil støte på problematikken om noen år. Dette er en grunn til å gjøre en innsats på den estiske skolen.


‹‹ Tagasi
 
 

Copyright © 1984-2010 Norsk-estisk forening og tekstforfatterne. Logoen er © Evy Jørgensen. Der ikke annet er angitt, kan materialet siteres eller gjengis i sin helhet med kildehenvisning.